Ik weet nu zoveel meer over het hele taaldomein!

Wat leer je tijdens de opleiding Specialist Taal Lezen? Wanneer je bij 1801 de opleiding Specialist Taal Lezen volgt kun je de rol van taal- of leesspecialist op je nemen binnen jouw school. Amy, Selma, Jacqueline en Matthea gingen je voor en vertellen over hun ervaringen.

Amy: “Ik besloot deze opleiding te gaan volgen omdat onze school werk wilde maken van het leesonderwijs. Er was behoefte aan kennis over leesonderwijs en iemand opleiden voelde als een logische stap. Ik had hier wel zin in en meldde me aan. Uiteindelijk ben ik veel breder toegerust dan met alleen kennis over leesonderwijs: de opleiding is heel breed.”

Selma: “Ik draai al wat langer mee in het onderwijs. De kennis die ik ooit tijdens mijn master heb opgedaan kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Ik wilde de laatste ontwikkelingen op taalgebied weten en meer kennis opdoen.”

Jacqueline: “We zijn bijna overladen met informatie tijdens de opleiding; het taaldomein is zó breed. Maar dat levert je ook heel veel nieuwe inzichten op. Ik heb dit vooral in mijn eigen groep toegepast, en heb ook meegedacht over de overstap van de kleuters naar groep 3.
Daarnaast zit ik nu in de PLG lezen en heb ik bijgedragen aan onze visie op leesonderwijs. Door alles wat ik geleerd heb, kan ik beter onderbouwen wat we zouden moeten doen en waarom.”

"Ik weet nu zoveel meer over het hele taaldomein!"

Matthea: “Bij ons gebeurt er nu ook van alles op taal- en leesgebied. Zo zijn we bezig met het uitzoeken van een nieuwe taalmethode. En met de komst van veel kinderen uit Oekraïne is meertaligheid ook een belangrijk thema bij ons op school. Ik weet nu zoveel meer over het hele taaldomein; collega’s kloppen bij mij aan en doen een beroep op mijn kennis. Dat is echt leuk!”

Over de opleiding
In de opleiding tot Specialist Taal Lezen ga je dieper in op specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van taalonderwijs; de normale ontwikkeling, veelvoorkomende afwijkingen en effectieve didactiek bij de verschillende taaldomeinen. De opleiding omvat verschillende taaldomeinen, zoals begrijpend lezen, woordenschat, technisch lezen en spelling. Je verdiept niet alleen je kennis, maar krijgt ook inzicht in de dwarsverbanden tussen deze domeinen. Via praktijkgerichte opdrachten werk je aan je eigen ontwikkeling.

Meer weten over de opleiding Specialist Taal Lezen?
Lees mee over de opleiding of/en neem contact op met Mia Versteegen m.versteegen@1801.nl voor meer informatie.

 

Ga naar de Kennisbank

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.