Onderwijsondersteuning voor zieke leerlingen

Bekijk de filmpjes over chronisch zieke leerlingen in PO, VO en over aandacht voor de broer of zus van de zieke leerling!

Onderwijsondersteuning voor chronische of langdurig zieke leerlingen

Onderwijs is belangrijk voor alle jongeren, daarover zijn we het allemaal met elkaar eens. Niet voor alle jongeren is het vanzelfsprekend dat ze onderwijs kunnen volgen. Als een leerling chronisch of ernstig ziek is, hebben ze soms iets extra’s nodig. De leerling kan daardoor, zoveel mogelijk, gewoon onderdeel blijven van de groep.
Een consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL) kan een zieke leerling de hulp bieden die nodig is. Samen met de school, leraar, ouders en andere betrokkenen kan een consulent OZL het onderwijs zo organiseren dat dit aansluit op de onderwijsbehoefte van de zieke leerling.

3 video's over onderwijsondersteuning aan chronisch zieke leerlingen

Netwerk Ziezon heeft 3 video’s gemaakt gebaseerd op de uitgaven Zorgen over, zorgen voor… De video's geven een inkijk in het belang van het onderwijs voor chronisch zieke leerlingen en de mogelijkheid om daar als school onderwijsondersteuning te krijgen door de consulenten aangesloten bij Netwerk Ziezon. Bekijk de filmpjes hieronder.

Kijk hieronder de introductievideo

Lucelle Verloop, consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis introduceert de video over het onderwijs van een chronische of langdurig zieke leerling in het basisonderwijs.   

 

Filmpje 1 (zie hieronder): Het onderwijs van een chronische of langdurig zieke leerling in het basisonderwijs.

Filmpje 2 (zie hieronder): het onderwijs van een chronische of langdurig zieke leerling in het voortgezet onderwijs.

 

Filmpje 3 (zie hieronder): dit filmpje gaat over de aandacht voor een broer of zus van een zieke leerling. 

 

Meer informatie?
Lees meer over onze (gratis) ondersteuning voor zieke leerlingen.

Ga naar de Kennisbank

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.