Hulp bij handelingsplannen rekenen en dyscalculie

Het begeleiden van kinderen met rekenproblemen in de klas kan best een uitdaging zijn. Hoe stel je een goed handelingsplan op? En wat doe je als de geboden hulp toch niet voldoende helpt? Wanneer kan er sprake zijn van dyscalculie? Allemaal vragen waar je als school tegenaan kan lopen.

Het protocol Ernstige Reken-wiskundeproblemen en Dyscalculie, het ERWD-protocol, geeft richtlijnen hoe je leerlingen met reken- en wiskundeproblemen kunt ondersteunen. In onderstaande video legt Myrthe Huber, psycholoog bij 1801 jeugd & onderwijsadvies, aan de hand van het ERWD-protocol uit hoe de begeleiding van leerlingen met rekenproblemen op school eruit kan zien.

 

Download de poster 'Het ERWD-protocol in beeld'

Om het overzichtelijk voor je te maken hebben we het protocol samengevat in een poster, zodat je in één oogopslag de belangrijkste elementen uit het protocol kan zien. Ook handig om op te hangen, zodat je het overzicht altijd bij de hand hebt! De poster is te downloaden via onderstaande knop.

 

Poster ERDW model - 1801 jeugd en onderwijsadvies

Download de poster

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over (de toepassing van) het ERWD-protocol? Neem dan contact op met Myrthe Huber via m.huber@1801.nl of 088 1801 527. 

Ga naar de Kennisbank

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.