De werkdag van... William van den Dries

William van den Dries is adviseur en teamleider assessment/HRM-dienstverlening. Hij ondersteunt organisaties bij HR-vragen, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Ook ontwikkelt hij beoordelende en ontwikkelingsgerichte assessments voor leidinggevenden, leraren en ondersteunende medewerkers.

Adviseur William van den Dries 1801

8.00 uur

Ik begin de werkdag altijd achter mijn laptop. Hoe ziet mijn agenda er vandaag uit, heb ik nog mails ontvangen, zijn er belangrijke vragen binnengekomen? Daarna heb ik een telefonisch intakegesprek met een klant voor een ontwikkelassessment. Ik leg uit wat het assessment inhoudt en wat ze kan verwachten.

9.00 uur

Tijd voor de weekstart met mijn team! We bespreken eerst hoe het met iedereen gaat en duiken daarna de diepte in. Wie kan met klantvraag X aan de slag, en wie is eerder op de school van klant Y geweest? Na de weekstart kunnen we allemaal weer verder.

11.30 uur

Ik arriveer in Amsterdam op een school waar een werkgroep bezig is met het herijken van het functiebouwwerk. De school wil slimmer gebruik maken van iedereen die in de school werkzaam is en wil ook bijvoorbeeld het onderwijsondersteunende personeel de kans bieden om docent te worden. We bespreken het beleid dat daarvoor nodig is en werken de specificaties uit. Daarboven ligt de vraag hoe docenten met veerkracht voor de klas kunnen staan, en wat dat betekent voor het personeelsbeleid.

14:00 uur

Ik kom aan in Amstelveen, waar ik overleg met collega en accountmanager Dennis. Onder het genot van een broodje bespreken we welke ontwikkelingen we zien in ons vakgebied en met welke vragen onze klanten worstelen. Deze informatie helpt ons allebei om onze (potentiële) klanten met raad en daad bij te staan.

16:00 uur

Op naar huis! Onderweg bel ik met een bestuurder die even wil sparren over twee bovenschoolse directeuren. Aangezien ik in de file beland, is er alle tijd om dit te bespreken. Eenmaal thuis rond ik de administratie nog even af. Gelukkig heb ik morgen een rustige dag en kan ik alle informatie van vandaag uitwerken.

Wil jij ook sparren met William? Neem dan contact met hem op via 088 1801 625 of w.vddries@1801.nl.

Ga naar de Kennisbank

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.