De werkdag van... Jerry Leepel

Jerry Leepel is onderwijsadviseur bij 1801. Hij werkte ruim 20 jaar in het primair onderwijs in de Duin- en Bollenstreek; van meester tot directeur. Nu begeleidt Jerry scholen met verschillende vraagstukken: van directe instructiemodellen tot visieherijking. Ook is hij betrokken bij verschillende expertgroepen binnen 1801. Maar hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? We gaan met Jerry op pad.  

Jerry: “Naast mijn adviseurswerk zit ik ook in een paar expertgroepen of werkgroepen. De werkgroep Kwaliteit Primair Proces houdt zich bezig met alle elementen rondom het lesgeven door de leraar in de klas. In de werkgroep Management en Organisatie gaat het vooral om leiderschap en organisatie. Als oud-directeur draag ik hier graag mijn steentje aan bij.  

Daarnaast ontwikkel ik in de werkgroep Audits samen met collega’s materialen en structuren voor het afnemen van audits bij klanten. Er is een enorme vraag vanuit scholen die 0-metingen, audits en themaonderzoeken willen laten afnemen om vervolgens de juiste stap te kunnen zetten tot onderwijs- of organisatieontwikkeling.”

Jerry Leepel

Jerry Leepel

8.30 uur  

Ik begin de dag op ons regiokantoor in Hoofddorp met het lezen en beantwoorden van mijn e-mail. Ik bel ook nog even met een collega om een vraagstuk van een klant te bespreken.  

8:45 uur  

Ik bereid een online overleg met een potentiële nieuwe klant voor. Aan de hand van een intakeformulier sta ik samen met een collega de klant te woord en beloof ik haar een plan van aanpak te sturen met een passende offerte. 

9:45 uur 

Tijd voor een kop warme chocomelk (ik houd niet van koffie) en een kletspraatje met een collega in de nieuwe kantooromgeving van 1801. Er is onlangs verbouwd op ons kantoor in Hoofddorp; de etage is nu helemaal in 1801-stijl. Ik vind het prachtig en zeer herkenbaar 1801, al vinden sommige collega’s de kleur oranje-rood wat op hen afkomen. 

10.00 uur  

Nu alle informatie nog vers in mijn hoofd zit, maak ik een startdocument voor de nieuwe klant in de Teamsomgeving waarin ik samen met mijn collega Peter kan werken. Ik maak de eerste opzet en hij schrijft van de week zijn aandeel in het document voor de klant. 

11:00 uur  

Even heel iets anders: ik heb een belafspraak met één van de deelnemers aan onze opleiding Schoolleider van Betekenis. Dit is onderdeel van de academie van 1801. Deze anderhalf jaar durende opleiding tot schoolleider is zowel geschikt voor mensen uit het onderwijs als mensen buiten het onderwijs (zij-instromers). Ik begeleid in totaal 10 schoolleiders in spe en beoordeel en waardeer hun verslagleggingen en onderzoeken gedurende een langere periode. Deze afspraak gaat over de mondeling toelichting op de gegeven feedback. Na een uurtje sparren, coachen en vooral luisteren naar deze deelneemster spreken we af om over 3 weken nog een online sessie in te plannen. 

12:00 uur  

Ik bereid mij voor op een studiemiddag van vandaag. Een school heeft mij gevraagd om mee te denken over de herijking van de missie en visie van de school. Ik check of ik alle materialen heb, check dubbel of de presentatie zowel online als op usb stick opgeslagen is en loop met mijn broodje in de hand de deur uit. 

12:45 uur  

Ik kom de school binnen en daar zitten het team al heerlijk te lunchen. Natuurlijk (zoals ik ook gewend was) wordt er direct een broodje van de geprezen lokale bakker aangeboden. Het smaakt heerlijk! Na de lunch start ik mijn presentatie op en starten we de middag over missie en visie.   

16:00 uur 

Tijd om de sessie af te ronden en vooruit te blikken naar de volgende sessie. Voor ik de school verlaat loop ik nog even langs de interim directeur. Zij vond het een leerzame bijeenkomst, enthousiast begeleid en met als resultaat dat het vervolggesprek gevoerd kan worden. Altijd fijn om te horen en te ervaren dat het doel van de middag behaald is. 

16:30 uur  

Een collega belt: de uitgestuurde offerte voor een grote meerdaagse audit is ondertekend. Super leuk om de dag mee af te sluiten. Morgen kijken we samen naar de reactie van de klant en voor nu wensen we elkaar een fijne avond.  

16:45 uur  

Ik rijd ontspannen en voldaan naar huis. Daar wachten drie prachtige kinderen en de liefste vrouw, die ook aandacht van hun vader en man verdienen! 

Ga naar de Kennisbank

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.