Congres ‘Grip op gedrag’ op 15 mei 2024

Met Karim Amghar en Kirsten Cuppen

Als school wil je dat leerlingen en studenten later terugkijken op een mooie schooltijd, waarin ze veel geleerd hebben én levenslessen hebben opgedaan. Maar welk fundament en welke bouwstenen heb je nodig om het leef- en daarmee het leerklimaat binnen jouw school of mbo te versterken? Hoe zorg je mét elkaar voor meer impact op gedrag, gedeelde verantwoordelijkheid, gespreid leiderschap en sociale veiligheid? En wat vraagt dit in de samenwerking van alle betrokkenen?

Onderwijsprofessionals hebben soms het idee dat ze grip verliezen op wat er gebeurt op het schoolplein, in het gebouw en in de klas. De grens van de klas als mini-samenleving vervaagt. Ook binnen teams en in de school is er steeds meer differentiatie en zijn er stevige ontwikkeluitdagingen, waarbij er minder tijd is voor groepsprocessen en reflectie. Er is dus niet alleen aandacht voor gedrag nodig als het leerlingen en studenten betreft, maar ook als het over onderwijsprofessionals, leidinggevenden, teams en de school gaat.

Tijdens het eendaagse congres Grip op gedrag: hoe vinden we elkaar in de school? op woensdag 15 mei 2024 gaan we in op al deze aspecten die met gedrag en verbinding te maken hebben. Het congres is gericht op leraren en leidinggevenden uit het po, vo en mbo. Je kunt luisteren naar inspirerende verhalen van Karim Amghar (schrijver, programmamaker en docent) en Kirsten Cuppen (leraar van het jaar 2021 en zeer succesvol in het motiveren van leerlingen). 

Daarnaast kun je workshops als ‘Anders kijken naar (probleem)gedrag’, ‘Zal ik jou eens even lekker motiveren', ‘Werken met verwaarlozing: van destructief gedrag naar verbinding’, ‘Deep  Democracy, het voeren van het niet gevoerde gesprek' en ‘Collective teacher efficacy’ volgen.

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 15 mei 2024
  • Locatie: Leerhotel het Klooster, Amersfoort
  • Voor wie: leraren en leidinggevenden in het po, vo en mbo
  • Kosten: €345

Schrijf je in!

We zien je graag op 15 mei! Schrijf je snel in om verzekerd te zijn van een stoel. Je kunt ook meerdere personen tegelijk inschrijven.

Ja, ik wil mij inschrijven voor dit congres!

Ga naar de Kennisbank

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.